Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

10 mei - 12 mei

Het evenement Nationale Sleepbootdagen vindt om het jaar plaats in het Overijsselse Zwartsluis. Voor de eerste keer in 1994. Het evenement is bijzonder geliefd bij bezoekers die afkomstig zijn uit binnen- en buitenland. Vanzelfsprekend liefhebbers van de sleepvaart of van scheepsmotoren, maar ook liefhebbers van sfeer, gezelligheid en een boeiend omlijstend programma met voor elk wat wils. Voor de inwoners van Zwartsluis is het ook een hoogtepunt. Steeds meer ontpopt het zich als een familiedag voor zowel inwoners als oud-inwoners. Kortom, Zwartsluis is verweven met de Nationale Sleepbootdagen.

De Nationale Sleepbootdagen zijn ontstaan op initiatief van een aantal sleepbooteigenaren, dat zich in eerste instantie tot doel stelde historische sleepboten niet alleen in ere te laten maar ook te tonen aan een breed publiek. De liefhebbers wilden voorkomen dat deze schepen in de vergetelheid zouden raken.

Tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid te sleepboten te bezichtigen, een kijkje te nemen in de machinekamer en ook meevaren is mogelijk. Bovendien vinden tal van omlijstende activiteiten plaats. Zowel op het water als op de wal. Historische en nog altijd in gebruik zijnde sleepboten leveren daaraan een actieve bijdrage.

Gegevens

Begin:
10 mei
Einde:
12 mei
Evenement Categorie:
Website:
http://www.sleepbootdagen.com

Locatie

zwartsluis
Zwartsluis, Nederland + Google Maps

Gegevens

Begin:
10 mei
Einde:
12 mei
Evenement Categorie:
Website:
http://www.sleepbootdagen.com

Locatie

zwartsluis
Zwartsluis, Nederland + Google Maps